ÔĽŅETSUKO NIWA SHI

Melegné Börcsök Edit vagyok az ETSUKO NIWA SHI kennel tulajdonosa.

Szeretn√©m bemutatni √Ėn√∂knek kennelem t√∂rt√©net√©t:

M√°r gyerekkorom √≥ta nagy csod√°l√≥ja vagyok az √°llatoknak, fŇĎk√©nt a kuty√°knak. Szerencs√©re olyan helyen nŇĎttem fel, ahol mindig tarthattunk kuty√°t. A 90-es √©vek elej√©n sz√ľleim j√≥volt√°b√≥l k√©t collie boldog tulajdonosa lehettem. Ekkor ‚Äěk√≥stoltam bele‚ÄĚ elŇĎsz√∂r a ki√°ll√≠t√°sok forgatag√°ba, ami √ļgy √©rzem egy √©letre mag√°val ragadott.

Majd 1996-ban kezembe ker√ľlt egy k√ľlf√∂ldi kuty√°s magazin, √©s ekkor szereztem tudom√°st az akita mint fajta l√©tez√©s√©rŇĎl. Megfogadtam, hogy egyszer nekem is lesz egy ilyen kuty√°m! Folyamatosan b√ļjtam az √ļjs√°gokat, a kuty√°s k√∂nyveket, hogy min√©l t√∂bbet megtudjak errŇĎl a lenyŇĪg√∂zŇĎ √©s nemes fajt√°r√≥l. √Čs az √°lmom egyszer csak beteljes√ľlt!

2005 szeptember√©ben √∂sszeh√°zasodtunk a p√°rommal √©s pont ebben a h√≥napban megsz√ľletett a v√°rva v√°rt alom. √ögyhogy esk√ľvŇĎi aj√°nd√©kk√©nt meglept√ľk magunkat egy szuka akita k√∂ly√∂kkel, Naomival. Mindenk√©ppen olyan kutyust szerettem volna, aki a ki√°ll√≠t√°si rem√©nyeimet beteljes√≠ti. 2006 tavasz√°n nagy izgalommal elment√ľnk az elsŇĎ ki√°ll√≠t√°sunkra, √©s szerencs√©re nem hi√°ba. Majd sorban kaptuk a szebbn√©l szebb eredm√©nyeket. 2008 nyar√°ra pedig Hung√°ria Champion c√≠met is megszerezt√ľk.

2009. november√©ben az ‚ÄěENS csapattag‚ÄĚ lett egy kan kutyus-Bushi, aki m√°r az elsŇĎ tal√°lkoz√°sunkkor megmutatta kedvess√©g√©t √©s ragaszkod√≥ jellem√©t. De ek√∂zben m√°r hosszasan levelezgett√ľnk a szic√≠liai Etnakita kennel tulajdonos√°val, aminek 2009 december√©ben meg is lett az eredm√©nye, ugyanis egy kis szuka ker√ľlt hozz√°nk. Ňź egy igazi kis hercegnŇĎ, egy ‚ÄěPicco Bella‚ÄĚ!

Nagyon rem√©nykedem, hogy ezek kuty√°k lesznek teny√©szetem alap√≠t√≥i a j√∂vŇĎben!

A j√∂vŇĎben arra szeretn√©k t√∂rekedni, hogy kennelembŇĎl kiv√°l√≥ eg√©szs√©gŇĪ, kiegyens√ļlyozott √©s minŇĎs√©gi egyedek ker√ľljenek ki - hangs√ļlyt fektetve a fajta jelleg√©nek megtart√°s√°ra -, √©s hogy az Etsuko Niwa Shi akit√°k mind a ki√°ll√≠t√°sokon, mind a gazd√°jukn√°l helyt √°lljanak.

Itt szeretnék köszönetet mondani:
‚Ķ‚Ķ Dr√°ga sz√ľleimnek, hogy kicsi korom √≥ta mindenf√©le tekintetben t√°mogatt√°k a ‚Äěh√≥bortomat‚ÄĚ;
‚Ķ‚Ķ F√©rjemnek, Lacinak a kitart√°s√©rt, mert aki kuty√°t tart az tudja, hogy napi szinten ig√©nylik ezek az √°llatok a t√∂rŇĎd√©st;
…… Tóthné Marcsinak a sok segítségért, tanításért, bíztatásért.   

ÔĽŅ